Vil du gøre en ekstra indsats på dit studie?

Dit studie kommer til at optage meget af din hverdag. Det kan være en god idé at engagere sig i foreninger, politiske råd eller andre udvalg. På den måde er du med til at gøre en forskel på dit studie, danne nye relationer, og udvikle kompetencer, du kan bruge senere.

Mand-springer

Her er 3 eksempler på, hvor du kan engagere dig på dit studie

Foreninger

Der vil ofte være et hav af forskellige foreninger på din uddannelsesinstitution, så der er noget for enhver smag. Nogle er startet med afsæt i specifikke uddannelsers interesseområder. Andre er mere tværgående. Fælles er, at de er startet og drevet af og for studerende.

  • Sportsklubber, fx inden for løb, sejlads, kortspil, fægtning og boldspil.
  • Kulturforeninger og fritid, fx revy, kor, vandreklub og madklub.
  • Studentermagasiner.
  • Iværksætteri og entreprenørskab.
  • Fredagsbar – nærmest obligatorisk på alle uddannelsesinstitutioner.
  • Studenterhuse – samlingssted for alle byens studerende.

Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Politiske råd og udvalg

På alle uddannelsesinstitutioner finder du De Studerendes Råd (DSR). Det er et vigtigt studenterpolitisk organ, der repræsenterer og varetager de studerendes interesser af både faglig, studenterpolitisk og social karakter.

På større uddannelsesinstitutioner vil der ofte være et lokalt DSR på hver uddannelse og et overordnet DSR for hele institutionen. Det er ofte de overordnede DSR’er, der sidder med i bestyrelsen og bringer tingene videre til topledelsen.

Det er her, du har mulighed for at kommet tæt på de beslutninger, der vedrører din uddannelse. Du får medindflydelse og er med til at udvikle din uddannelse og præge din dagligdag på studiet.

Der kan også være andre politiske udvalg som uddannelsesudvalg og studieråd.

Læs også: Bliv karriereklar

Studentervæksthuse

Flere og flere uddannelsesinstitutioner har etableret såkaldte studentervæksthuse. Det er entreprenante miljøer, hvor du kan få hjælp og sparring, hvis du ønsker at arbejde med iværksætteri, mens du studerer. Det kan fx være, hvis du vil etablere din egen virksomhed, arbejde med et konkret projekt eller løse udfordringer for en organisation.

Læs også: Find det (gode) studiejob

Mere inspiration

Studieklar? Prøv tjeklisten

Skal du i gang med en uddannelse? Prøv tjeklisten og mærk efter, om du er klar til at begynde på en videregående uddannelse.

Gå til siden

Lasse: Få så meget som muligt ud af dit studie

Lasse vil gerne være med til at udvikle det danske velfærdssamfund. Derfor læser han til administrationsbachelor med fokus på økonomi og velfærd.

Gå til siden

Skal du vælge uddannelse? - husk at undersøge studieformerne

Når du skal vælge uddannelse, kan du få hjælp til at undersøge, hvilke studieformer, der passer bedst til dig. Hvornår og hvordan lærer du bedst?

Gå til siden

Tilrettelæg din studietid - få 4 gode råd

Et fuldtidsstudie på en videregående uddannelse kræver planlægning og struktur for at få hverdagen til at glide. Her får du 4 gode råd.

Gå til siden