Bliv karriereklar

Allerede under studiet er der en række ting, du kan gøre for at øge dine chancer for at score dit drømmejob på sigt. Her er fem ting, du kan overveje.

kvinde-med-paraply

1. Få et relevant studiejob

Det er en god idé at få fingre i et studierelevant fritidsjob, mens du studerer, så du har noget at skrive på dit cv. Samtidig er det med til at give dig værdifuld arbejdserfaring og udbygge dit netværk.

Søg efter ledige studiejobs på fx:

studiejobs.dk
graduateland.com

Læs også: Find det gode studiejob

2. Lav studieprojekter i samarbejde med virksomheder

Der er ingen grund til at opfinde din egen problemstilling til større projekter og afgangsspecialer, når erhvervslivet har brug for dig til at komme med input til deres udvikling.

Ved at bruge private virksomheder og offentlige organisationer fra den virkelige verden får du uvurderlige kontakter og erfaring. Samtidig ved du, at din viden bliver brugt.

Desuden er det som færdiguddannet lettere at sparke døren ind til fx et vikariat eller en projektansættelse, hvis du har virksomhedserfaring.

3. Opsøg karrierevejledning

De fleste videregående uddannelser tilbyder karrierevejledning til alle studerende.

Karrierevejledningen skal først og fremmest klæde dig på i forhold til at afklare dine kompetencer, planlægge din karriere og kaste dig ud i jobsøgningen.

Konkret betyder det, at du kan få hjælp til at skrive en ansøgning og et cv, der bliver læst. Forberede dig til jobsamtalen, give dig teknikker til at forhandle din løn, optimere din brug af LinkedIn og coache dig i forhold til fremtidige karrieremuligheder.

Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

4. Deltag i netværksevents og karrieredage

Der findes forskellige former for events, hvor du som studerende kan komme i dialog med relevante virksomheder. Målsætningen er at skabe link mellem din faglige viden og potentielle samarbejdspartnere eller arbejdsgivere.

Det kan fx være:

Forskellige jobdating arrangementer
Karrieredagene.dk – landsdækkende jobmesse

5. Overvej at starte egen virksomhed

Inden for en lang række fag er det en relevant mulighed at starte egen virksomhed, allerede mens du er studerende. Ud over chancen for at tjene penge giver det dig værdifulde erfaringer at prøve kræfter med iværksætteri.

Mange uddannelsesinstitutioner har etableret studentervæksthuse, hvor du kan få råd og vejledning i forbindelse med innovative projekter og opstart af selvstændig virksomhed.

Læs også: Fra business studerende til cocktail direktør

Mere inspiration

Studieklar? Prøv tjeklisten

Skal du i gang med en uddannelse? Prøv tjeklisten og mærk efter, om du er klar til at begynde på en videregående uddannelse.

Gå til siden

Hvilken karrierevej passer til dig?

Her får du overblik over 4 forskellige karriereveje. Find den vej, der passer bedst til dig og dine værdier.

Gå til siden

Lasse: Få så meget som muligt ud af dit studie

Lasse vil gerne være med til at udvikle det danske velfærdssamfund. Derfor læser han til administrationsbachelor med fokus på økonomi og velfærd.

Gå til siden

Hvad vil du være? Test din karrieretype

Din karriere er ikke kun afgrænset til arbejdslivet – den handler om hele dit liv, og hvordan du skruer det sammen. Tag en test og find din karrieretype!

Gå til siden