Vil du bruge dit sabbatår til at forbedre din kvote 2 ansøgning?

Er du i tvivl om, hvad du kan gøre for at øge dine chancer for at blive optaget gennem kvote 2? Så lyt til VIA-studerende Anna og Katrine, som taler om, hvordan de aktivt brugte deres sabbatår til at forbedre deres kvote 2 ansøgning.

I dette podcastafsnit af Uddannelse VIA Sabbatår møder du Anna og Katrine, som begge har søgt ind på deres drømmeuddannelse gennem kvote 2. Anna studerer Multiplatform Storytelling and Production på VIA, mens Katrine læser til sygeplejerske på VIA.

"Jeg har aldrig haft mulighed for at søge ind i kvote 1, så for mig har det været kvote 2 hele vejen", fortæller Katrine, der anser sine erfaringer fra sabbatårene som en vigtig brik i at blive optaget på sygeplejerskestudiet.

"Det bedste ved mine sabbatår har været, at jeg har fået erfaring med og opbygget et netværk i film- og mediebranchen", forklarer Anna. Hendes uddannelse optager nemlig kun studerende gennem kvote 2, og derfor var det altafgørende for Anna at få en masse kontakter i branchen, så hun kunne få de nødvendige færdigheder til sin kvote 2 ansøgning. 

Lyt med, når Anna og Katrine åbent og ærligt fortæller om alle de følelser, der skyllede ind over dem, da de stod på kanten til deres første sabbatår. Og få deres bedste råd til, hvordan du kan oparbejde erfaring til din kvote 2 ansøgning.   

Anna og Katrine

Anna og Katrines råd til dig, der skal til at prøve kræfter med sabbatår

  • Sabbatår kan føles som at gå på opdagelse i et ukendt land, og derfor er det helt naturligt, hvis du føler dig en smule skræmt. Men kast dig ud i det og prøv bare at gøre noget!
  • Brug dine erfaringer fra sabbatåret, som drivkræft, til at blive klogere på, hvad dit næste skridt i livet er.
  • Gør det, du synes er sjovt, og som du har lyst til at bruge tid på.

Lyt via Spotify eller Apple Podcasts

Få mere inspiration

Quiz: Swipe og få ideer til, hvad du kan lave i dit sabbatår
Quiz Gå til siden
Tag testen: Sabbatår - ja eller nej?
Guide Gå til siden
Overvejer du at arbejde i udlandet i dit sabbatår?
Podcast Gå til siden
Overvejer du at tage på udlandsrejse i dit sabbatår?
Podcast Gå til siden