Er en ingeniøruddannelse noget for mig?

5 tegn på, at en ingeniøruddannelse er noget for dig!

kvinde med en sikkerheds kasket i hånden

Måske går du og tænker på, om du skal vælge en ingeniøruddannelse? Det kan være, at du drømmer om at være med til at skabe nogle af de nye og helt nødvendige løsninger, der skal tegne vores fremtid inden for byggeri, brug af bæredygtig energi, klimaforandringer eller teknologisk udvikling.

Hvis ja, så læs med her. I denne blogpost har vi samlet 5 tegn på, at en ingeniøruddannelse er noget for dig!

1. Du er vild med teknik og mekanik

Ja, faktisk er du lidt af en nørd, for du elsker at fordybe dig i snirklede detaljer. Du er optaget af, hvordan og hvorfor tingene virker, som de gør.

2. Du er et teknologisk legebarn med en gamer i hjertet 

Du har fingeren på pulsen, når det gælder de nyeste gadgets og techtrends. Du bliver begejstret over nye idéer, der overrasker og tager dig derud, hvor du ikke har været før.

Tag testen: Hvilken uddannelse passer til mig?

3. Du drømmer om en karriere, hvor du kan gøre en forskel

Du er optaget af de store emner og udfordringer som klimaforandringer, miljø, genbrug, bæredygtig energi og digitale hjælpemidler.

4. Du er skabt til at skabe

Jobmæssigt hører du hjemme i kreativt udviklingsmiljø, hvor der er højt til loftet med mulighed for at udtænke, afprøve og forbedre nye løsninger og idéer. ”Plejer” er ikke dig. Du er innovativ og handlekraftig, og du er ikke bleg for at udfordre det eksisterende.

Hent vores e-bog med hjælp og inspiration til dit studievalg, optagelse og karriere

5. Du trives i et trygt studiemiljø, hvor der er plads til at eksperimentere

Du kan se dig selv på en uddannelse, hvor du arbejder aktivt med ingeniørfaglige opgaver i cases og projekter, der er tæt knyttet til reelle problemstillinger i erhvervslivet. Du sætter en ære i en høj teoretisk faglighed. Du er klar på livlige diskussioner i studiegruppen, og du ønsker en god dialog med dine undervisere.

Få svar på dine spørgsmål

Hvorfor skal man vælge en ingeniøruddannelse?

Vil du være med til at forandre verden? Og til at skabe fremtidens løsninger? Vil du have en uddannelse, hvor du bruger både hoved og hænder? Så overvej om en ingeniøruddannelse er noget for dig, Som ingeniør får du en teknisk og naturvidenskabelig uddannelse, som udfordrer dig, en uddannelse, hvor du kan nørde i dybden og samtidig gøre en forskel for den verden, vi alle er en del af. Ingeniører er med til at skabe fremtidens bæredygtige og teknologiske løsninger – lyder det som noget for dig? Så dyk ned i VIAs ingeniøruddannelser.

Hvilke ingeniøruddannelser kan man læse på VIA?

På VIA kan du vælge mellem 6 forskellige ingeniøruddannelser. Måske vil du specialisere dig i software, byggeri, klima eller maskiner? Måske vil du have en bred uddannelse, der giver dig generalistviden og peger dig i retning af projektledelse, kommunikation eller forretningsforståelse? VIAs ingeniøruddannelser spænder bredt, og du kan specialisere dig i præcis det emne, du brænder for og vil gøre en forskel for. Tag testen og se, hvilken ingeniøruddannelse, der passer til dig

Hvad er særligt ved VIAs ingeniøruddannelser?

På VIAs ingeniøruddannelser får du en uddannelse i tæt samarbejde med erhvervslivet. Under studiet samarbejder du tæt med virksomheder om reelle problemstillinger, og du kommer i 20 ugers praktik, hvor du får prøvet din faglighed af i praksis og får en forsmag på, hvad der venter dig som færdiguddannet ingeniør. Læs mere om, hvad der kendetegner en VIA-ingeniør

Mere inspiration

Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig
Artikel Gå til siden
Studieklar? Prøv tjeklisten
Artikel Gå til siden
Er du i tvivl? Prøv uddannelsen af
Gå til siden
Hvad skal jeg læse? Få gode råd fra studievejlederen
Gå til siden