Er en ingeniøruddannelse noget for mig?

5 tegn på, at en ingeniøruddannelse er noget for dig!

kvinde med en sikkerheds kasket i hånden

Måske går du og tænker på, om du skal vælge en ingeniøruddannelse? Det kan være, at du drømmer om at være med til at skabe nogle af de nye og helt nødvendige løsninger, der skal tegne vores fremtid inden for byggeri, brug af bæredygtig energi, klimaforandringer eller teknologisk udvikling.

Hvis ja, så læs med her. I denne blogpost har vi samlet 5 tegn på, at en ingeniøruddannelse er noget for dig!

1. Du er vild med teknik og mekanik

Ja, faktisk er du lidt af en nørd, for du elsker at fordybe dig i snirklede detaljer. Du er optaget af, hvordan og hvorfor tingene virker, som de gør.

2. Du er et teknologisk legebarn med en gamer i hjertet 

Du har fingeren på pulsen, når det gælder de nyeste gadgets og techtrends. Du bliver begejstret over nye idéer, der overrasker og tager dig derud, hvor du ikke har været før.

Tag testen: Hvilken uddannelse passer til mig?

3. Du drømmer om en karriere, hvor du kan gøre en forskel

Du er optaget af de store emner og udfordringer som klimaforandringer, miljø, genbrug, bæredygtig energi og digitale hjælpemidler.

4. Du er skabt til at skabe

Jobmæssigt hører du hjemme i kreativt udviklingsmiljø, hvor der er højt til loftet med mulighed for at udtænke, afprøve og forbedre nye løsninger og idéer. ”Plejer” er ikke dig. Du er innovativ og handlekraftig, og du er ikke bleg for at udfordre det eksisterende.

Hent vores e-bog med hjælp og inspiration til dit studievalg, optagelse og karriere

5. Du trives i et trygt studiemiljø, hvor der er plads til at eksperimentere

Du kan se dig selv på en uddannelse, hvor du arbejder aktivt med ingeniørfaglige opgaver i cases og projekter, der er tæt knyttet til reelle problemstillinger i erhvervslivet. Du sætter en ære i en høj teoretisk faglighed. Du er klar på livlige diskussioner i studiegruppen, og du ønsker en god dialog med dine undervisere.

Er du blevet nysgerrig på ingeniøruddannelserne?

Har du lyst til at vide mere om uddannelserne til ingeniør, får du her 3 forslag til, hvad du kan gøre for at finde frem til den ingeniøruddannelse, der passer til dig.

Få de 3 tips her

Mød vores ingeniøruddannelser

Se de forskellige ingeniøruddannelser på VIA University College. Bliv en del af maker-kulturen hos VIA, og læs mere om dine muligheder for at læse til ingeniør i Horsens, Aarhus, Herning, Viborg eller Holstebro.

Mød vores ingeniøruddannelser

Mere inspiration

Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig
Artikel Gå til siden
Studieklar? Prøv tjeklisten
Artikel Gå til siden
Er du i tvivl? Prøv uddannelsen af
Gå til siden
Hvad skal jeg læse? Få gode råd fra studievejlederen
Gå til siden
Er en pædagogisk uddannelse noget for mig?
Gå til siden