Video

Få studievejlederens 5 bedste råd til din ansøgning

Elena er studie- og karrierevejleder hos Studievalg Midt- og Vestjylland. Her får du hendes 5 bedste råd til dig, der skal søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 1 eller 2.

1. Sæt dig grundigt ind i adgangskravene

Når du har fundet ud af, hvilke uddannelser du gerne vil søge ind på, så sørg for at sætte dig ind i adgangskravene for hver enkelt uddannelse. Adgangskravene kan nemlig være forskellige, både fra uddannelse til uddannelse og fra by til by.

Hent e-bog: Sådan søger du ind: 9 nyttige guides til din kvote 1 eller 2 ansøgning

2. Søg vejledning, hvis du er i tvivl

Hvis der noget som helst, du bliver i tvivl om, du ikke selv kan finde svar på, så husk, at du altid kan opsøge vejledning. Du kan tale med vejledere fra Studievalg, fra e-Vejledningen og vejlederne ude på alle de videregående uddannelsesinstitutioner.

Læs også: Sådan søger du ind på en videregående uddannelse – få 5 trins guiden.

3. Overvej nøje rækkefølgen af dine prioriteter på Optagelse.dk

Når du udfylder din prioriteringsliste inde på Optagelse.dk, er det meget vigtigt, at du har forholdt dig til rækkefølgen. Du får kun tilbudt én studieplads, uanset hvor mange prioriteter du har på din liste.

4. Vær realistisk med din prioriteringsliste

Sørg for at være realistisk med din prioriteringsliste. Hvis du har mange uddannelser, du gerne vil søge, der ofte er adgangsbegrænsede med meget høj adgangskvotient, så sørg for også at have nogle prioriteter, hvor det er mere realistisk, at du bliver optaget - hvis du gerne vil i gang med det samme.

5. Husk at trykke på knappen ”Godkend og underskriv”, når du er færdig med din ansøgning

Det sidste du skal gøre, når du laver en ansøgning til de videregående uddannelser på Optagelse.dk er; husk at trykke på knappen ”Godkend og underskriv”. Det er den måde, din ansøgning bliver sendt afsted på. Du gør det med dit NemID, og det er meget vigtigt, at du får det gjort for hver enkelt prioritet på din prioriteringsliste.

Mere inspiration

Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig

Når du skal finde den rigtige uddannelse, skal du gå efter dine drømme, men også være realistisk.

Gå til siden

Skal du søge i kvote 2?

Hvad er kvote 2 egentlig? Og hvad går kvote 2-kriterierne ud på? Vi giver dig svar på alle dine spørgsmål om kvote 2 og hjælper dig videre lige her!

Gå til siden

7 tips til den motiverede ansøgning

En motiveret ansøgning minder på mange måder om en jobansøgning. Her giver vi dig 7 tips, der kan hjælpe dig med at lave en vellykket motiveret ansøgning.

Gå til siden

Tjekliste – 5 gode råd til din ansøgning

Der er mange ting at holde styr på, når du skal søge om optagelse på en videregående uddannelse. Få overblik over din ansøgning i denne tjekliste.

Gå til siden