Find det (gode) studiejob

Hvordan finder du det studiejob, der passer bedst til dig? Hvordan får du de sjove opgaver? Og behøver studiejobbet at være studierelevant? Her er seks ting, du kan overveje.

Studiejob

1. Spørg dig selv, hvad et godt studiejob er for dig?

Et godt studiejob kan være mange ting. Det kan fx være et sted, hvor der er et ungt miljø og gang i den. Det kan være i din yndlings tøjbutik eller måske et sted, hvor du har mulighed for at afprøve dine faglige kompetencer.

Betyder løn meget for dig? Vil du gerne lave frivilligt arbejde? Skal det være studierelevant – måske et sted, hvor du kan se dig selv arbejde efter endt uddannelse?

2. Brug dit netværk

Mange studiejobs bliver besat gennem netværk. Så fortæl dit netværk, at du søger job, og hvad du gerne vil arbejde med. Du kan fx spørge dine medstuderende, undervisere, forældres venner eller dem fra fodboldholdet.

Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

3. Skriv projekt eller tag i praktik i en virksomhed

Skal du i praktik eller skrive projekt for en virksomhed, kan det samarbejde ofte føre til både studiejob og fastansættelse. Det er nemmere for både dig selv og virksomheden at vide, om du passer ind, når du har været tilknyttet virksomheden med konkrete opgaver.

4. Kend virksomheden og søg uopfordret

Skal du i praktik eller skal du skrive et projekt for en virksomhed, kan samarbejdet ofte føre til både studiejob og fastansættelse. Det er nemmere for både dig selv og virksomheden at vide, om du passer ind, når du har arbejdet med konkrete opgaver for virksomheden.

Læs også: Find din karrierevej – der er flere muligheder, end du tror

5. Brug diverse portaler

Der er flere jobportaler på nettet, som er målrettet studerende. Derudover har de fleste studiesteder også virtuelle opslagstavler, hvor det kan betale sig at følge godt med.

Her er 3 portaler, hvor du kan søge studiejobs:

studiejobs.dk
moment.dk/students
studiejob-danmark.dk

6. Tænk i andre baner

De fede studierelevante jobs hænger ikke på træerne. Men måske kan du tænke i andre baner og på den måde få noget studierelevant på cv’et. Det kan være, at du skal engagere dig i studieorganisationer, foreningslivet og /eller i frivilligt arbejde – og suppleret med et aftenarbejde som fx tjener, kan vise sig at være den perfekte løsning for dig.

Bliv frivillig
Find job som frivillig på frivilligjob.dk – Danmarks største portal for frivilligt arbejde.

Mere inspiration

Studieklar? Prøv tjeklisten

Skal du i gang med en uddannelse? Prøv tjeklisten og mærk efter, om du er klar til at begynde på en videregående uddannelse.

Gå til siden

Lasse: Få så meget som muligt ud af dit studie

Lasse vil gerne være med til at udvikle det danske velfærdssamfund. Derfor læser han til administrationsbachelor med fokus på økonomi og velfærd.

Gå til siden

Skal du vælge uddannelse? - husk at undersøge studieformerne

Når du skal vælge uddannelse, kan du få hjælp til at undersøge, hvilke studieformer, der passer bedst til dig. Hvornår og hvordan lærer du bedst?

Gå til siden

Tilrettelæg din studietid - få 4 gode råd

Et fuldtidsstudie på en videregående uddannelse kræver planlægning og struktur for at få hverdagen til at glide. Her får du 4 gode råd.

Gå til siden