Find din karrierevej – der er flere jobmuligheder, end du tror

Karrierevej? Uanset hvilken uddannelse du vælger, er der flere jobmuligheder, end du tror. Her kan du hente inspiration til forskellige karrieremuligheder. Også dem du ikke kender i forvejen.

960x480-vaelg-din-karriere-1

Der er også hjælp at hente, hvis du drømmer om at blive selvstændig. Få overblikket over mulige karriereveje her.

Brug Jobkompasset

Hvad kan din drømmeuddannelse bruges til? Måske ved du lige præcis, hvad du gerne vil arbejde med, men det er også sandsynligt, at der er job, der ligner, som du ikke kender til. Jobkompasset kan hjælpe dig med at få overblik over de mange forskellige jobmuligheder og dermed være med til at inspirere dig til dit valg af uddannelse.

Vælg et område, der interesserer dig og se, hvilke job der findes ved hjælp af Jobkompasset

Lær af andres joberfaringer

Ug.dk har samlet en lang række interviews med personer inden for forskellige brancher og jobtyper. Fortællingerne kan være en inspiration for dig i forhold til at finde din egen karrierevej.

Læs med og bliv inspireret af deres vej til uddannelsen og jobbet

Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Undersøg lønnen

Vær opmærksom på, at der kan være stor variation i lønnen inden for hver enkelt jobtype. Det handler blandt andet om, hvilken virksomhed eller organisation, du får arbejde i, og hvad dine kvalifikationer og erfaring er.

Læs mere om gennemsnitlig lønindkomst for nyuddannede under de forskellige jobs på ug.dk

Få hjælp til at starte din egen virksomhed

Inden for en lang række fag er det en relevant mulighed at starte egen virksomhed, allerede mens du er studerende. Ud over chancen for at tjene penge giver det dig værdifulde erfaringer at prøve kræfter med iværksætteri.

Hvis du drømmer om at blive selvstændig og får brug for rådgivning i forbindelse med udvikling af din idé eller virksomhed, kan du kontakte det studentervæksthus, som er tilknyttet din uddannelsesinstitution.

Mere inspiration

Hvilken karrierevej passer til dig?

Her får du overblik over 4 forskellige karriereveje. Find den vej, der passer bedst til dig og dine værdier.

Gå til siden

Hvad vil du være? Test din karrieretype

Din karriere er ikke kun afgrænset til arbejdslivet – den handler om hele dit liv, og hvordan du skruer det sammen. Tag en test og find din karrieretype!

Gå til siden

Find vej til dit drømmejob

Hvordan finder jeg den uddannelse og det job, der passer til mig? Her får du 4 gode råd til, hvordan du kommer nærmere en afklaring.

Gå til siden

Hvordan er jobmulighederne? Få 4 værktøjer til din research

Undersøg jobmulighederne inden for de områder, der interesserer dig, inden du søger uddannelse. Hent god hjælp til din research.

Gå til siden