Lasse: Få så meget som muligt ud af dit studie

Lasse Schmidt læser til administrationsbachelor. Han vil gerne arbejde i den danske offentlige sektor, men han har også været på studieophold i udlandet for at hente inspiration.

lasseschmidt-administrationsbachelor-studieliv

Den danske velfærdsmodel er udfordret

Jeg valgte at læse til administrationsbachelor, fordi den offentlige sektor er spændende at arbejde med. De stigende forventninger til velfærden i Danmark gør, at den danske velfærdsmodel er udfordret, og der er behov for varme hænder. Og folk, der kan være med til at udvikle vores velfærdssamfund.

Uddannelsen har fokus på den offentlige sektor, men det betyder ikke, at jeg ikke kan arbejde i det private. Tværtimod!

Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Bliv en del af studielivet

Jeg vil anbefale, at man bliver en del af studielivet på sin uddannelse. Der er mange muligheder. Jeg har selv været med i studiebaren, DSR – De studerendes råd. Jeg har været tutor for de nye studerende, er med i vores studieforening VIAVAR og jeg sidder også i campusrådet.

Jeg har også været på et studieophold i Tanzania. Simpelthen for at få så meget ud af studiet som muligt. Det har givet mig et stort netværk. Men også en stor viden om foreningsliv, fagbevægelser og alt muligt andet, der er værd at have med i bagagen, når studietiden er overstået.

Vi arbejder med ægte udfordringer

På administrationsbacheloruddannelsen får vi lov til at arbejde med ægte udfordringer, der er  hentet fra det arbejdsmarked, vi uddanner os til. Og vi får mulighed for at kaste nyt lys over forskellige offentlige projekter og udfordringer. Udfordringerne er mange, og det er her vi som administrationsbachelorer kan hjælpe til.

Det sjoveste ved studiet er de muligheder, det giver at studere på et campus med mange andre uddannelser. Det studiesociale på uddannelsen såvel som på tværs af studier, gør studietiden lettere at komme igennem.

Du sammensætter selv din uddannelse

Uddannelsen kan skræddersyes efter det, som man selv finder mest relevant. For mig har det været med fokus på økonomi og velfærd. For andre er det måske uddannelsesvejledning, jura eller HR.

Mine 4 bedste råd til kommende studerende

1. Sæt dig lidt ind i den offentlige sektor i Danmark, inden du søger ind på uddannelsen, så du får en fornemmelse for området.

2. Tag del i foreningslivet. Det er en fremragende studieaktivitet, som kan gavne både dit studie og dine fremtidige arbejdsmuligheder.

3. Vær indstillet på at være så aktiv som overhovedet muligt på studiet, hvad end det er studiesocialt, fagligt eller politisk.

4. Hvis interessen for politik er til stede, så hop ud i det og søg ind.

Bliv klogere på administrationsbacheloruddannelsen hos VIA

Hør Lasse fortælle, om at læse til administrationsbachelor