Mit studievalg: Få fire studerendes bedste råd

Studievalget føles for mange både svært og uoverskueligt. For hvornår ved du, hvad der er det rigtige for dig? Hvordan vælger du, når der er så mange muligheder? Og hvad nu, hvis du vælger forkert? Emma, Rune, Hanne og Mikkel har prøvet det på egen krop og gjort sig mange af de overvejelser, som du sikkert sidder med. I dag er de studerende og glade for det valg, de har truffet. Hør dem fortælle, hvordan de hver især oplevede studievalget. Og få deres bedste råd til, hvordan du kan tackle tvivlen og træffe det valg, der er det rigtige for dig.

Emma: Følg din mavefornemmelse, når du skal vælge uddannelse


Valg af uddannelse rummer utallige muligheder. Verden ligger for dine fødder, og du kan gå lige den vej, der passer dig.

Men hvad hvis du ikke ved hvilken vej, der er den rigtige. Så kan den gyldne mulighed blive en uoverskuelig labyrint. For hvordan ved jeg, hvad der er det rigtige for mig? Og hvad hvis jeg vælger forkert?

Det var netop disse spørgsmål Emma stod med, da hun skulle vælge uddannelse. Hør hende fortælle om, hvordan hun håndterede sin tvivl.

 

Din fremtid har længe stået klar for dig, og været forbundet med en vis ro. Og så ændrer du mening. Pludseligt er du på bar bund igen, og tvivlen melder sig.

Måske bliver du nervøs for, at din tvivl kolliderer med dine forventninger til dig selv. Eller din omverdens forventninger til din fremtid. Slører din frygt for at skuffe dig selv og andre din evne til at søge inspiration og informationer om andre uddannelser?

Rune stod med netop disse tanker og problemer, da han skulle vælge uddannelse. Hør, hvordan han håndterede sin tvivl. 

 

Har du længe gået med en ide om, hvad du gerne vil læse og i sidste, ende hvad du gerne vil arbejde med?

Tiden for studievalget nærmer sig. Men du er alligevel ikke sikker nok til at tage det sidste skridt på vejen til valget af uddannelse. 

For føles det nu rigtigt for mig? Og kunne der være noget, der passer bedre?

Det var netop det, Hanne var usikker på, da hun skulle vælge uddannelse. Hør, hvordan hun håndterede sin tvivl. 

 

Hvad kan jeg blive? Det er et spørgsmål, der rummer utroligt mange svarmuligheder. Næsten for mange.

Men hvad vil jeg være? Det kan være næsten umuligt, at finde et enkelt svar på. For hvad bringer fremtiden? Og hvad er det gode liv for mig?

Vil jeg gå efter drømmen, der måske rummer en usikker fremtid. Eller vil jeg have en sikker og forudsigelig fremtid. Med risiko for, at jeg kommer til at få et kedeligt arbejdsliv.

Det var det dilemma Mikkel stod over for, da han skulle vælge uddannelse. Hør, hvordan han håndterede sin tvivl. 

Mere inspiration

Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig
Artikel Gå til siden
Studieklar? Prøv tjeklisten
Artikel Gå til siden
Er du i tvivl? Prøv uddannelsen af
Gå til siden
Hvad skal jeg læse? Få gode råd fra studievejlederen
Gå til siden
Er en pædagogisk uddannelse noget for mig?
Gå til siden