Overvejer du at tage på udlandsrejse i dit sabbatår?

Går du og drømmer om at rejse ud i verden i dit sabbatår? Så lyt til podcasten her, og få VIA-studerende Christian og Anne Maries historier om deres udlandseventyr. Og deres bedste råd.

I dette podcastafsnit af Uddannelse VIA sabbatår møder du Christian, som læser til lærer på VIA, og Anne Marie, som er sygeplejerskestuderende på VIA.

"Jeg tror, det var en søgen efter noget nyt og ukendt, der fik mig til at vælge at tage ud at rejse," forklarer Christian, der i sine sabbatår blandt andet har været med sin højskole i Japan og sejlet tværs over Atlanten med Skoleskibet Danmark. 

"Sygeplejerskeuddannelsen, og andre uddannelser på VIA, har den mulighed, at man kan tage et semester eller en praktik i udlandet. Det beroligede mig i min rejsefeber, da jeg begyndte at læse," fortæller Anne Marie.

I sine sabbatår har hun blandt andet været på en grupperejse til Afrika og Maldiverne, arbejdet frivilligt på et børnehjem og rejst med sin kæreste om på den anden side af jordkloden til Australien og New Zealand.

Fælles for både Christian og Anne Marie er, at deres sabbatår har været med til at lede dem i retning af de uddannelser, som de læser i dag. Og i retning af de fag og værdier, som de vægter højest. 

Christian og Anne Marie

Christian og Anne Maries bedste råd til dig, der drømmer om at komme på udlandsrejse i dit sabbatår:

  • Gør det - spring ud i det! Hvis du er lidt bekymret eller bange, så spørg nogle lidt ældre, du kender, hvordan de gjorde. Eller vælg en grupperejse med et rejsebureau, hvor I rejser flere sammen, og der er lokale guides til at passe på dig derude. 
  • Arbejd, og lav dig en god opsparing, inden du tager afsted. Når du først er afsted, har du ikke lyst til at spare. Du får lyst til at opleve det hele. 
  • Husk, at tage dig god tid på rejsen Sæt tempoet ned. Nogle dage behøver der ikke ske så meget. Interessér dig for den kultur og de mennesker, du møder. Kom ud i krogene, og find ud af, at livet kan leves på mange forskellige måder.