Tag del i det sociale liv på dit studie

Hør fire studerendes forskellige og personlige bud på, hvordan et aktivt studieliv kan se ud, og hvordan det kan give dig både et større netværk, masser af sjove oplevelser og ikke mindst nye kompetencer.

Vidste du, at sociale udfordringer oftere end faglige udfordringer er grunden til, at studerende dropper ud? Det giver god energi at deltage i både sociale og faglige netværk på dit studie, og det styrker din tilknytning til studiet, når du møder medstuderende og studerende fra andre uddannelser i andre sammenhænge end de rent faglige.

Det kan fire studerende fra VIA University College skrive under på, og her får du deres bud på, hvordan og hvorfor, du skal engagere dig i det sociale liv på dit studie. Se med herunder.

Vær med til at skabe sociale arrangementer på tværs af uddannelser

Da Melvin læste til lærer, valgte han samtidig at blive projektleder i VIAVAR, en studenterorganisation som står for at arrangere en lang række events på tværs af VIAs forskellige uddannelser. Hør ham fortælle, hvad han personligt fik ud af at engagere sig i det studiesociale arbejde og hvorfor, han vil anbefale dig at gøre det samme.


Få en uddannelse som iværksætter – mens du studerer

Da Cecilie gik på andet år af læreruddannelsen, begyndte hun at arbejde med at lave et undervisningstilbud til skolebørn. I VIAs studentervæksthus fik hun hjælp og sparring til at komme videre med sin idé. Hun fik undervisning i ’forretning’. Studentervæksthuset gav hende også en kontorplads, og her brugte hun alt sin fritid, når hun fik fri fra studierne. I dag har hun stiftet virksomheden ElevAkademiet, hvor lærerstuderende tilbyder privatundervisning til børn i grundskolen.

Læs også: 3 tips til dig, der vil engagere dig på dit studie


Bliv en del af et fællesskab uden for din egen klasse

Anne, der læser til sygeplejerske, er frivillig i udvalget for Vild med Mad, som er en madklub for alle studerende på VIA. Som frivillig har hun mødt en masse nye mennesker, og er kommet med i et fællesskab på tværs af VIA’s forskellige uddannelser. Som en ekstra bonus giver madklubben hende lækker og billig mad, sjove og hyggelige aftener og inspiration til nye opskrifter, hun kan afprøve hjemme.

Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg


Vær aktiv i det politiske liv på dit studie

Sandra læser til lærer og er aktiv i DSR – De Studerendes Råd. Det er hun både, fordi hun synes, det er spændende at have indflydelse på sin uddannelse. Fordi det styrker hendes faglighed at lære sin uddannelse at kende fra flere sider. Og fordi der er et godt socialt studiemiljø omkring det politiske studenterliv.

Hør hende fortælle, hvorfor hun har valgt at være aktiv i det politiske liv på sin uddannelse. Og hvorfor hun anbefaler andre at gøre det samme.

 

Mere inspiration

Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig
Artikel Gå til siden
Studieklar? Prøv tjeklisten
Artikel Gå til siden
Er du i tvivl? Prøv uddannelsen af
Gå til siden
Hvad skal jeg læse? Få gode råd fra studievejlederen
Gå til siden