Tag i studiepraktik, og prøv din drømmeuddannelse af

Er du i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge? Eller vil du bare gerne være heeeelt sikker, før du sætter dit afgørende kryds? Uanset hvilken af disse grunde, der passer på dig, så er studiepraktik en oplag mulighed for at prøve en uddannelse af og blive mere afklaret om, hvorvidt den er noget for dig.

tag-studiepraktik-prv-drmmeudd-960

Hvad er studiepraktik?

Studiepraktik er et tilbud til dig fra landets videregående uddannelser. Hvert år kan du i uge 43 komme i studiepraktik tre dage på en uddannelse efter eget valg.

Som studiepraktikant får du mulighed for at følge undervisningen sammen med andre praktikanter og rigtige studerende. Uddannelsesstedet lægger et skema for dine tre dage, hvor du får rig mulighed for at snuse til studiet, undervisningsformerne og studiemiljøet.

Emnerne, undervisningen og arbejdsformerne vil være typiske for undervisningen på uddannelsen. På nogle uddannelser vil du opleve at kigge studerende over skulderen, mens du på andre deltager i særligt tilrettelagte forløb.

Studiepraktik er også en oplagt mulighed for at få stillet alle de spørgsmål om uddannelsen, du brænder inde med. Både til studerende på uddannelsen og til vejledere og undervisere, som står klar til at hjælpe dig.

Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Hvad får jeg ud af at deltage?

  • Du kommer helt tæt på den uddannelse, du overvejer
  • Du møder studerende, der fortæller om studielivet og svarer på alle dine spørgsmål
  • Du deltager i undervisningen og møder dine kommende lærere
  • Du oplever campuslivet, når det er bedst
  • Du finder ud af, om du er på rette vej

Hvordan kommer jeg i studiepraktik?

Du har mulighed for at komme i studiepraktik på alle landets videregående uddannelser hvert år i uge 43.

Du ansøger om en plads på studiepraktik.nu Her kan du også få et overblik over, hvilke uddannelsesinstitutioner og uddannelser, der tilbyder studiepraktik.

Overvejer du studiepraktik hos VIA University College? Læs mere om studiepraktik i VIA

Fortvivl ikke, hvis uge 43 bare ikke er en mulighed for dig. Mange uddannelsesinstitutioner tilbyder muligheden for, at du kan komme på besøg og følge undervisningen for en dag. Spørg dig for på den uddannelse, du er interesseret i.

Find mere inspiration til, hvordan du kan prøve uddannelsen af

Mød fem unge, der fortæller om at være i studiepraktik

Bliv klogere på, hvordan du kan prøve din drømmeuddannelse af

Mere inspiration

Studieklar? Prøv tjeklisten

Skal du i gang med en uddannelse? Prøv tjeklisten og mærk efter, om du er klar til at begynde på en videregående uddannelse.

Gå til siden

Skal du vælge standby-plads? Få studievejlederens råd

Du kan søge en standby-plads, hvis du er sikker på, hvilken uddannelse du gerne vil ind på. Får du en standby-plads, er du sikker på at komme ind.

Gå til siden

Lasse: Få så meget som muligt ud af dit studie

Lasse vil gerne være med til at udvikle det danske velfærdssamfund. Derfor læser han til administrationsbachelor med fokus på økonomi og velfærd.

Gå til siden

7 tips til den motiverede ansøgning

En motiveret ansøgning minder på mange måder om en jobansøgning. Her giver vi dig 7 tips, der kan hjælpe dig med at lave en vellykket motiveret ansøgning.

Gå til siden