Overvejer du at tage på højskole i dit sabbatår?

Lyder et højskoleophold i dit sabbatår, som sød musik i dine ører? Så lyt til VIA-studerende Ulrik og Emma, som taler om deres oplevelser med at være på højskole i deres sabbatår.

I dette podcastafsnit af Uddannelse VIA Sabbatår møder du Ulrik, som studerer Administrationsbachelor på VIA og Emma, som læser Value Chain Management på VIA.

"Jeg tog på højskole, fordi jeg trængte til luftforandring efter at have arbejdet fuld tid i mit første sabbatår. Samtidig ville jeg også gerne have nogle flere sociale kontakter", forklarer Ulrik, som brugte 4 måneder af sit sabbatår på Silkebog Højskole.

"Fagene på en højskole er noget helt andet end det, man er vant til fra gymnasiet. Jeg havde fx personlig udvikling, hvilket gjorde, at jeg virkelig lærte mig selv at kende", fortæller Emma, som var på højskole i udlandet med Dansk Studie Center til New Zealand og Australien.

Lyt med, når Ulrik og Emma tager tilbage til højskoletiden og fortæller, om alle de gode oplevelser deres højskoleophold har båret med sig - krydret med de udfordringer, de stødte på undervejs.

Ulrik og Emma

Ulrik og Emmas råd til dig, der snart skal i gang med dit første sabbatår:

  • Planlæg dit sabbatår inden du dimitterer fra gymnasiet! På den måde er du garanteret, at du får noget ud af dit sabbatår, og samtidig har du noget at glæde dig til.
  • Lad indimellem dine impulser styre, hvad du gør i dit sabbatår. Har du for eksempel lyst til en skiferie med dine venner, så gør det.
  • Lyt til dig selv. Lad dig ikke styre af, hvad andre gør i deres sabbatår. Gør lige præcis det, du har lyst til.

Lyt via Spotify eller Apple

Få mere inspiration

Quiz: Swipe og få ideer til, hvad du kan lave i dit sabbatår
Quiz Gå til siden
Tag testen: Sabbatår - ja eller nej?
Guide Gå til siden
Vil du bruge dit sabbatår til at forbedre din kvote 2 ansøgning?
Podcast Gå til siden
Overvejer du at arbejde i udlandet i dit sabbatår?
Podcast Gå til siden