Overvejer du at arbejde i udlandet i dit sabbatår?

Er du nysgerrig på, hvordan livet som arbejdende i udlandet er? Så lyt til VIA-studerende Kristina og Jacob, som taler om deres erfaringer og oplevelser med udlandsarbejde i deres sabbatår.

I dette podcastafsnit af Uddannelse VIA Sabbatår møder du Kristina, som er studerende på Kristendom, Kommunikation og Kultur og Jacob, som studerer til fysioterapeut. Udover at være studerende på VIA University College har de begge det til fælles, at de i deres sabbatår flyttede teltpælene til et andet land og arbejdede.

"Dét, jeg synes var fedest og også mest udfordrende, var at være en del af en anden kultur i lang tid", forklarer Kristina. Hun rejste med Viva Danmarks volontørprogram, Impact til Honduras og Tanzania, hvor hun arbejdede frivilligt på et børnehjem.

"Når man kommer væk fra sine trygge rammer i Danmark, så lærer man sig selv at kende på en helt ny måde", fortæller Jacob, der fik sne under fødderne i sine sabbatår. Han uddannede sig nemlig til skiinstruktør ved Den Danske Skiskole og tog til Østrig og lærte ferieglade børn at stå på ski.

Lyt med, når Kristina og Jacob tager dig med tilbage til deres sabbatår og få deres råd til, hvordan du kan gribe dit sabbatår an.

Kristina og Jacob

Kristina og Jacobs råd til dig, der overvejer at arbejde i udlandet i dit sabbatår:

  • Tænk over, hvad din passion er og vælg lige præcis det arbejde, som du synes er spændende.
  • Det kan være udfordrende at arbejde i udlandet, særligt hvis kulturen er anderledes fra den danske. Så overvej, om du har lyst til at dele din oplevelse sammen med en ven, veninde eller kæreste.
  • Selvom det er muligt at tjene penge, når du arbejder i udlandet i dit sabbatår, så er det ikke nødvendigvis dækkende for leveomkostningerne. Sørg derfor for at skrabe nogle penge sammen, så du kan få præcis de oplevelser, du drømmer om i din fritid.

Lyt via Spotify eller Apple

Få mere inspiration

Quiz: Swipe og få ideer til, hvad du kan lave i dit sabbatår
Quiz Gå til siden
Tag testen: Sabbatår - ja eller nej?
Guide Gå til siden
Vil du bruge dit sabbatår til at forbedre din kvote 2 ansøgning?
Podcast Gå til siden