Få 4 gode råd til en international karriere

Drømmer du om at arbejde i udlandet i kortere eller længere tid? Måske allerede under din uddannelse? Få 4 gode råd til en international karriere her.

Pige kigger ud over sø

Flere og flere arbejdsgivere efterlyser internationale kompetencer og kendskab til andre lande og kulturer. Derfor benytter mange studerende studietiden til at få internationale erfaringer og netværk, som de kan bygge videre på, når de er færdiguddannede.

1. Forbered din internationale karriere, allerede mens du læser

Allerede mens du studerer, er det en god idé at prøve dine internationale drømme af. På en lang række uddannelser har du mulighed for at komme i praktik, tage på udveksling i et semester eller på et kortere sommerskoleophold i udlandet.

Få inspiration til mulighederne for at tage et udlandsophold under dit studie på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside Grib Verden

Du kan også hente viden om internationale muligheder på uddannelsernes egne hjemmesider.

Få mere inspiration i e-bogen: Hvad kan jeg blive: 9 guides til dig, der skal vælge uddannelse og karrierevej

2. Indhent erfaringer

Det er altid en god idé at tale med nogen, der har boet, studeret eller arbejdet i udlandet. Kender du nogen, der har de erfaringer? Spørg dem fx om gode råd i forbindelse med at vælge et studieophold i udlandet. Og om at skabe en international karriere.

Studieophold i udlandet? Hør fire studerendes erfaringer

3. Opbyg dit netværk

Også i internationale miljøer spiller netværk en stor rolle. Hvis du gerne vil gøre international karriere, eller bare prøve at arbejde i udlandet i en kortere periode, er det en god ide at begynde at arbejde for at skabe netværk allerede under din uddannelse.

Du kan fx melde dig ind i forskellige netværksgrupper og undersøge jobmulighederne hos internationale virksomheder.

4. Overvej frivilligt arbejde

En anden mulighed er at finde frivilligt arbejde i udlandet, da det også er med til at opbygge dine internationale kompetencer. Mange organisationer arrangerer ophold, hvor du fx underviser børn på et børnehjem eller planter træer for et miljøprojekt. Ofte er det frivillige arbejde en del af en pakke, der inkluderer sprogskole eller anden form for forberedelse til turen. Læs mere om frivilligt arbejde på fx Den Europæiske Ungdomsportal

Læs også: Drømmer du om at tage på udlandsophold med dit studie?

Mere inspiration

Hvilken karrierevej passer til dig?
Gå til siden
Hvad vil du være? Test din karrieretype
Gå til siden
Find vej til dit drømmejob
Gå til siden
Hvordan er jobmulighederne? Få 4 værktøjer til din research
Gå til siden