Er en pædagogisk uddannelse noget for mig?

5 tegn, der tyder på, at en pædagog, lærer eller socialrådgiveruddannelse er noget for dig!

er-en-laereruddannelse-noget-for-mig-960

Bekymrer du dig om, hvordan andre mennesker har det? Interesserer du dig for samfundet og den måde vi behandler hinanden på? Vil du gerne lære fra dig, og i det hele taget gøre en forskel for mennesker, der har behov for hjælp til at komme videre i deres liv?

Kan du genkende noget af det, så læs med her, hvor vi har samlet 5 tegn på, at en pædagog-, lærer- eller socialrådgiveruddannelse er noget for dig.

1. Du elsker at være sammen med andre mennesker, og du er god til at skabe relationer

Du kan lide at hjælpe med at løse problemer og konflikter, og du synes, at den menneskelige udvikling er spændende.

2. Du vil gerne have en uddannelse, hvor du kan specialisere dig i lige præcis det, du brænder for

En uddannelse med en stor variation og bredde, og hvor du selv kan vælge om du vil fordybe dig inden for det kreative, naturfaglige, sproglige, musiske univers, eller noget helt andet.

Tag testen: Hvilken uddannelse passer til mig?

3. Du brænder for at gøre en forskel for socialt udsatte mennesker – og du vil gerne gøre verden til et bedre sted at være

Du kæmper imod social uretfærdighed og hjælper gerne til, hvor der er behov. Måske kan du ligefrem finde på at rejse til fjerne egne, hvor du kan være med til at hjælpe andre mennesker, der er i nød.

4. Du er en god formidler og vil gerne undervise

Du vil gerne være med til at forme det gode liv sammen med andre. Og du synes, det er spændende, når du kan hjælpe andre med at flytte sig fra et udviklingstrin til et andet.

Hent vores e-bog med hjælp og inspiration til dit studievalg, optagelse og karriere

5. Du drømmer om et job, hvor du gør en forskel

Hvor ingen dage er ens og hvor du møder mange forskellige mennesker. Hvad enten det er børn, elever, unge, socialt udsatte eller handicappede. Et job, hvor du kan kombinere din faglighed med dine interesser.

Er du blevet nysgerrig?

Hvis du kan nikke genkendende til flere af ovennævnte udsagn, så er uddannelsen til lærer, pædagog eller socialrådgiver måske noget for dig. Du får her 3 tips til, hvad du nu kan gøre for at komme endnu nærmere din beslutning om studievalg.

Find de 3 tips her

Mød VIAs pædagogiske og socialfaglige uddannelser

Undersøg de forskellige uddannelser på VIA University College og læs mere om dine muligheder for at læse til pædagog, lærer eller socialrådgiver. Måske er din drømmeuddannelse lige her!

Mød VIAs uddannelser

Mere inspiration

Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig
Artikel Gå til siden
Studieklar? Prøv tjeklisten
Artikel Gå til siden
Er du i tvivl? Prøv uddannelsen af
Gå til siden
Hvad skal jeg læse? Få gode råd fra studievejlederen
Gå til siden