Studievalg: 3 ting du kan gøre for at blive helt sikker

Du har fundet den rigtige uddannelse. Tror du nok. Men hvordan får du ro i maven og sikkerhed for, at uddannelsen nu også er alt, hvad den giver sig ud for. Og helt rigtig for dig? Her får du 3 gode råd, som kan hjælpe dig med at “seal the deal”.

ung kvinde kigger eftertænksomt ud af vinduet


1. Besøg uddannelsen

Den er ikke meget længere. Hvis du vil have ro i maven, bliver du nødt til at møde uddannelsen, derude. I virkeligheden. For du kan ikke tænke dig til, om en uddannelse er rigtig for dig. Den skal opleves.

Langt de fleste uddannelsesinstitutioner tager imod nysgerrige, potentielle studerende med åbne arme. Flere gange årligt holder uddannelsesinstitutionerne desuden åbent hus, hvor du kan møde uddannelserne og de studerende.

Eller du kan ansøge om at komme i Studiepraktik i uge 43 og få mulighed for at prøve uddannelsen af i 3 dage.

Læs mere: Er du i tvivl? Prøv uddannelsen af

Læs om åbent hus i VIA

2. Snak med en studievejleder

Det er altid en god idé at tage eksperterne med på råd. Og hvem er mere eksperter på uddannelsen end de studievejledere, der er ansat på stedet?

De sidder klar til at hjælpe dig og vil hellere end gerne svare på spørgsmål om uddannelsen, studiemiljøet, adgangskrav, og hvad du ellers måtte have af spørgsmål.

Såeh, hvad venter du på? Grib knoglen.

Hent vores e-bøger med hjælp og inspiration til dit studievalg, optagelse og karriere

3. Hiv fat i studerende, der går på uddannelsen

Gør brug af dit netværk og find ud af, om du mon ikke kender nogen, der kender nogen, som går på den uddannelse, du overvejer.

Og tag så en ærlig og åben snak med vedkommende. De fleste mennesker eeelsker at fortælle om sig selv og det, de brænder for. Studerende er ingen undtagelse.

Så det er en ren win-win: De får lejlighed til at fortælle om deres passion, og du får masser af insider viden og tips direkte fra hestens egen mund. What’s not to like?

Mere inspiration

Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig

Når du skal finde den rigtige uddannelse, skal du gå efter dine drømme, men også være realistisk.

Gå til siden

Studieklar? Prøv tjeklisten

Skal du i gang med en uddannelse? Prøv tjeklisten og mærk efter, om du er klar til at begynde på en videregående uddannelse.

Gå til siden

Er du i tvivl? Prøv uddannelsen af

Er du i tvivl om, hvilket studie du vil søge ind på? Få et overblik over forskellige muligheder for at prøve studielivet af.

Gå til siden

Hvad skal jeg læse? Få gode råd fra studievejlederen

Studievejlederen giver gode råd til dig, der står for at vælge uddannelse. Husk - du bliver nok aldrig 100 procent klar. Men det gør ikke noget.

Gå til siden