Simone: Jeg var nervøs for at vælge forkert

Føler du dig heller ikke helt sikker på dit studievalg? Bare rolig. Du er ikke den eneste, og det er helt naturligt at være i tvivl om et af livets store spørgsmål. Få Simones historie og gode råd.

Simone leger med afrikanske børn

Uddannelsesvalg er et stort valg, og jeg var nervøs for at vælge forkert. Det handler jo om, hvad jeg gerne vil med resten af mit liv!

I løbet af min gymnasietid gik jeg med 3-4 forskellige uddannelser i tankerne og havde overvejelser om at læse kommunikation og sprog på universitetet. Men samtidig kunne jeg mærke, at jeg havde behov for at komme ud og få kontakt med mennesker på en anden måde, end jeg ville få på et kontor.

Jeg brugte meget tid på at researche på nettet og læse om forskellige uddannelser og snakke med mine veninder om min tvivl. Mange af dem stod i et lignende dilemma. Det er jo meget normalt med de tanker; Hvad vil jeg? Hvad skal jeg med mit liv?

Få mere inspiration i e-bogen: Den ultimative guide til dit studievalg

Mærk efter hvad du selv gerne vil

Til sidst valgte jeg at lytte til, hvad jeg inderst inde gerne ville og søgte ind på pædagoguddannelsen.

Det lyder lidt klichéagtigt, men jeg tænker, at det er meget vigtigt, at man mærker efter, hvad man selv gerne vil, i stedet for hvad andre forventer af én.

Efter gymnasiet tog jeg to sabbatår, hvor jeg blandt andet har rejst som backpacker og haft frivilligt pædagogisk arbejde på en skole i Sydafrika og i Røde Kors ferielejre i Danmark.

Det er meget givende at arbejde med børn og unge, og erfaringerne fra mit frivillige arbejde har været med til at bekræfte mig i, at pædagoguddannelsen er det rigtige valg for mig. Og nu hvor jeg er godt i gang med studiet, er jeg ikke længere i tvivl.

Læs også: Træf studievalget med ro i maven: 8 gode råd

Mine råd

1. Du skal ikke være bange for at flytte til en anden by for at læse. Spring ud i det, selvom du ikke kender nogen, for det kommer du hurtigt til. På studiet vil du hurtigt få nye venner, der interesserer sig for mange af de samme ting som dig.

2. Benyt dig af muligheden for at tage i studiepraktik og til Åbent Hus. Her kan du snakke med både studerende og undervisere og spørge om det, som du ikke kan læse på nettet.

3. Sig til dig selv, at det er ok at være i tvivl. Du behøver ikke at have planlagt hele dit liv og din fremtid allerede nu.

Mere inspiration

Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig
Artikel Gå til siden
Studieklar? Prøv tjeklisten
Artikel Gå til siden
Er du i tvivl? Prøv uddannelsen af
Gå til siden
Hvad skal jeg læse? Få gode råd fra studievejlederen
Gå til siden
Er en pædagogisk uddannelse noget for mig?
Gå til siden