Tjekliste – 5 gode råd til din ansøgning

Få overblik over din ansøgning i denne tjekliste, hvor vi har samlet de 5 vigtigste råd til dig, der søger om optagelse på en videregående uddannelse.
tjekliste-dinstudievej

1. Undersøg flere uddannelsessteder

Få overblik over, hvilke uddannelsessteder der udbyder din drømmeuddannelse, da deres adgangskvotienter i kvote 1 varierer. Typisk er der højere adgangskvotienter i de større uddannelsesbyer som Aarhus og København end i de mindre byer.

Kvote 2 kriterierne kan også variere noget fra den ene uddannelsesinstitution til den anden. Det kan give dig en ekstra mulighed for at blive optaget, hvis dine kvalifikationer passer bedre til nogle uddannelsessteder end andre.

2. Lav en grundig research

Jo bedre du kender uddannelsen, dens studieformer, faglige profil, adgangskrav og studiemiljøet, jo større er din chance for at finde den rigtige uddannelse for dig. Tag til Åbent Hus og i studiepraktik, når muligheden er der.

Tag en snak med studerende og studievejledere på uddannelsen for at få svar på de ting, du ikke kan læse dig til på hjemmesiden. Al researchen vil gavne dig, når du skal i gang med at skrive din ansøgning. Især hvis du skal søge ind gennem kvote 2.

Hent e-bog: Sådan søger du ind: 9 nyttige guides til din kvote 1 eller 2 ansøgning

3. Få styr på relevant dokumentation

Al dokumentation skal uploades som pdf’er på Optagelse.dk og tilknyttes den enkelte ansøgning. Eksamensbeviser, som ikke findes i Eksamensdatabasen, skal altid uploades til din ansøgning. Sørg derfor for at få styr på alle relevante papirer i god tid, og overhold deadline.

Læs også: Få helt styr på optagelsesreglerne

4. Noter de vigtigste datoer

Uanset hvilken uddannelse du vil søge, og om det er gennem kvote 1 eller 2, så foregår din ansøgning online på Optagelse.dk. Der gælder nogle fastsatte datoer og tidspunkter, som
er vigtige at kende:

1. februar: Optagelse.dk åbner for ansøgninger
15. marts kl. 12.00: Ansøgningsfrist for kvote 2 + ansøgere med udenlandsk eller international eksamen
5. juli kl. 12.00: Ansøgningsfrist for kvote 1
28. juli: Alle ansøgere får svar

5. Benyt dig af vejledning

Hos Studievalg eller på ug.dk kan du via chat, telefon eller mail få hjælp til at få 100% styr på din ansøgning og stille spørgsmål til vejledere, som er eksperter i optagelsessystemet.

Hør vejlederens 5 bedste råd til dig, der skal søge ind på en videregående uddannelse

Mere inspiration

Find den rigtige uddannelse – 6 konkrete forslag til dig
Artikel Gå til siden
Studieklar? Prøv tjeklisten
Artikel Gå til siden
Er du i tvivl? Prøv uddannelsen af
Gå til siden
Hvad skal jeg læse? Få gode råd fra studievejlederen
Gå til siden